Дублирането е от съществено значение за успеха


В мрежовият маркетинг няма значение ,какво работи. Има значение сам това, което дублира. Повторете си това изречение: „Няма значение какво работи. Има значение само това, което дублира.“
Дублирането е основата на нашия бизнес и е жизнено важно, за да имате успех. Възможно е да имате някои умения, които ще ви помогнат да постигнете успех донякъде, но ако тези ваши умения не могат да бъдат дублирани, тогава нито вие, нито вашия екип ще успеете значително. Мрежовият маркетинг се гради на принципа, че голяма група хора, извършват прости задачи в течение на продължителен период от време. Когато привлечем нов дистрибутор трябва да го научим да прави, това, което ние правим и съответно те да бъдат в състояние да повторят тези действия.  Например, ако вашата работа е да говорите с държавни институции или пък с представители на големи корпорации, вашите нови дистрибутори няма да бъдат в състояние да ви дублират. Ако нещо работи за вас, не означава, че другите могат да го направят. Това става проблем, когато хората се влюбят в това, което работи за тях и забравят за система на вътрешна организация, която да помага на новите дистрибутори да влизат по-лесно в материята. Ето защо е много важно да се имате проста система, която лесно да се дублира.

Мрежов маркетинг без дублиране
Ето какво ще се случи, ако не се създаде система за дублиране.
Ще се озовете в ситуация на жонгльор, който трябва да върти едновременно плоски чинии и да внимава, някоя от тях да не падне. Може би някой от вашите дистрибутори ще се нуждае от помощ как да регистрира нов партньор и ще трябва да му помогнете. Възможно е други от вашите партньори да имат нужда от повече внимание и отново трябва да му отделите внимание. След това тези пет плочи се удвояват и стават десет. Ако първите плочи не са в състояние да крепят новите, кой ще трябва да ги крепи? Вие.
В следващият момент плочите стават 30 и вие се опитвате да пазите равновесие. Трябва да обърнете внимание на всеки, да му кажете какво да прави, как да работи. Това е изтощително. Вие не можете да се справите с всичко и плочите ви постепенно ще започнат да падат.
Ако вие се фокусирате само на продажбата на продуктите, то вашите нови партньори ще копират това и те също ще се фокусират само върху продажбата. Ще чакате новата промоция и ще имате активност от промоция до промоция, но колкото и да сте добри в продажбите няма да имате развитие на структурата.


Мрежов маркетинг, който включва дублирането
Какво ще стане, ако създадете система на дублиране? Тогава няма да се налага да пазите равновесие с плочите. Ще покажете системата на новият дистрибутор  - такава, която е постижима за всеки и след това ще ги оставите да я следват и да повтарят действията заложени в нея. Те все още може да имат нужда от вашата подкрепа, но ще имат система на която са опрат и това ще им позволи да бъдат самостоятелни.
Задайте си въпроса: знаят ли дистрибуторите в моята структура системата по която се работи? Само чрез система на работа можете да имате свобода, доходи, голям екип и устойчивост.

Само и единствено чрез дублиране на системата от действия можете да постигнете целите си. 

И така имате ли система за дублиране? Искате ли да имате такава и да стартирате собствен бизнес? Свържете се с нас!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар