Преглед на компанията Swisscoin:от 25 до 15 000 EUR - Понци инвестиция


Често когато се опитвам да обясня, защо една компания, която се представя за млм компания е всъщност Понци схема - чувам "ама, аз не чета английски и не мога да проверя дали тази информация, която ми споделяш е вярна."
Всъщност - това с английският е най-малкия проблем. Статия може да бъде преведена и да я прочетете на български. Въпросът е дали имате сиво вещество с което да осмислите и анализирате прочетеното. За първото мого да помогна, за второто се опасявам, че дори медицината е безсилна. И така по първа точка преглед на една компания, която се представя за млм компания, но си е чисто и просто една Понци схема :


Ако имате DejaVu от името "Swisscoin", то е защото BehindMLM разгледа компанията "SwisCoin" през октомври 2015 година.

Swisscoin изглежда дружество, което не е свързанно със "SwisCoin" , въпреки идентично наименование.
За да се избегне потенциалното объркване между двете компании SwisCoin са публикували следното разяснение на техният уебсайт :
"Наскоро бяха забелязани някои дублиращи проекти на пазара, които имат подобно име на нашето,  като например "Swisscoin" . 
Този проект има само една дълга интернет страница засега. Няма нищо общо с нашият проект и хората, които са го стартирали се стремят да създадат объркване у всички като използват "swiscoin" като име на истинска крипто валута. Това се прави с цел да привлекат хора, които да инвестират пари в техния проект.
Моля да бъдете наясно с този фалшив проект!!!"
Както беше отбелязано по-горе интернет страницата на Swisscoin в момента не е нищо повече от страница за афилиейт регистрации. Ето какво научаваме за общите условия на Swisscoin :
"Следните правила и условия са част от всяко споразумение  между дистрибутара и EURO SOLUTION GMBH, Ruessenstrasse 12, 6340 Баар, Кантон: Zug, Schweiz, представлявано от нейния изпълнителен директор г-н Werner Marquetant (по-нататък наричано: SWISSCOIN) и на независимия и самоуправляващ се дистрибутор.

Въпреки швейцарският адрес и името на фирмата, условията и реда в Swisscoin се правят множество препратки към немското право.
SWISSCOIN третира всяко съдържание, съхранявано на сървърите от дистрибутори като съдържание на трети страни, определени в Закона за немския Tele Media (TMG).
Фирмата също така приема само немските правила, като доказателство за самоличност:
„SWISSCOIN си запазва правото да изисква от дистрибуторите, или заявителя в случай на регистрация на юридическо лице или съдружие, да удостоверяват самоличността си преди да им бъдат изплатени някакви комисионни или пък да са им предоставени каквото й да било услуги.
Идентичността може да бъде доказана с фотокопие на лична карта или паспорт на индивида, или с разрешение за пребиваване в Германия и те трябва да бъдат предоставени в рамките на 2 седмици от датата на искането.“
Swisscoin банкирането изглежда също се провежда в Германия:


Регистрацията на домейна на уебсайта Swisscoin също посочва адрес за Евро-Invest Consult GmbH в Лайпциг, Германия.

Езикът по подразбиране на уеб сайта Swisscoin е немски и знаем, че немският е един от официалните езици на Швейцария, но въпреки това моите подозрения са, че компанията се управлява предимно от Германия.
Профилът на Wener Marquetant в LinkedIn е с местоположение Кантон Aargau в Швейцария. Дали това е същият Marquetant, като този на Swiss Coin това не е ясно.
В официалната презентация на Swisscoin, Marquetant твърди, че е швейцарски гражданин. Опитахме се да намерим информация за неговото образование и минал опит, но не успяхме да намерим нищо.
Да преминем към пълния преглед на Swisscoin МЛМ бизнес възможността.
Продуктовата линия на Swisscoin
Swisscoin нямат надеждни продукти или услуги  и единственото, което могат да предлагат  е членство в Swisscoin.

План за възнагражденията в  Swisscoin
Компенсационният план на Swisscoin предвижда да се инвестира в жетони:
Стажант (25 EUR) - 200 жетона
Тестващ -50 (50 EUR) - 500 жетона
Тестващ -100 (100 EUR) - 1000 символи
Тестващ -250 (250 EUR) - 2500 символи
Тестващ -500 (500 EUR) - 5000 символи
Търговец -1000 (1000 евро) - 10,000 жетона
Крипто-Търговец (2500 евро) - 25,000 жетона
Крипто-Създател (5000 евро) - 60,000 жетона
Крипто-Посредник (7500 евро) - 90,000 жетона
Крипто-Мениджър (10000 EUR) - 120,000 жетони
Крипто-директор (15000 EUR) - 200,000 жетони
Инвестираните жетони се превръщат в "swisscoins", вътрешна криптовалута управлявана от Swisscoin.
Колко жетона са необходими за закупуване на swisscoin, заедно със стойността на самия swisscoin  се определя от Swisscoin. Маркетинг материалите от Swisscoin твърдят, че от 04 юни 2016 ще бъдат генерирани монети.
Swisscoins няма директно да бъдат закупени от широката общественост, нито пък притежават никаква стойност извън самата Swisscoin MLM компания.

Задължително реинвестиране
Всички комисиони, платени от Swisscoin (с изключение на комисионната от 8% за препоръчване на нов партньор), се разделят в 60% на 40% съотношение.

60% от изплатената комисионна може да се тегли, останалите 40% трябва да бъдат реинвестирани обратно в компанията.

Swisscoin и нива на партньори
Има единадесет партньорски нива в рамките на компенсационния план на  Swisscoin.
Ето техните названия и съответните квалификационни критерии (запазваме оригиналното наименование дадено от компанията) :
Jade - лично да привлекат най-малко два партньора и да имат 800 EUR (натрупани) извън линията, която е инвестирала най-малко.
Pearl - да има поне един лично изграден Jade сътрудник и 4000 евро (натрупани) извън линията, която е инвестирала най-малко.
Sapphire – да има най-малко два лично изградени Jade сътрудника и  8000 евро (натрупани) извън линията, която е инвестирала най-малко.
Ruby - да има поне един лично изграден Pearl сътрудник и 20 000 EUR (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко
Emerald – да има най-малко един изграден Sapphire сътрудник и 40 000 EUR (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.
Diamond - да има поне един лично изграден Ruby сътрудник и 80 000 EUR (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.
Blue Diamond – да има най-малко един изграден Emerald и 200 000 EUR (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.
Green Diamond – да има един най-малко изграден Diamond и 400 000 EUR (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.
Purple Diamond – да има най-малко два Diamond и 800 000 EUR (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко 800 000.
Red Diamond – да има най-малко пет лично изградени Diamond и 4,0 милиона евро (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.
Black Diamond – да има най-малко десет лично изградени Diamond и 8,0 милиона евро (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.
Double Black Diamond - са най-малко двадесет и лично изградени Diamond и 40 милиона евро  (натрупани) извън веригата, която е инвестирала най-малко.

Комисионна за привличане на нови партньори
Swisscoin плащат 8% комисионна за регистрацията на нов партньор, когото сте убедили да инвестира.
Ако сте нов партньор и убедите поне двама сътрудника да се включат и да инвестират най-малко 5000 евро в рамките на 30 дни от присъединяването си към компанията ще получите и допълнителен бонус от 500 евро.
Ако вашата структура има 10 000 EUR, то вие ще получите 1000 евро.
Трябва да имате предвид, че тези пари не можете да ги теглите. Те трябва да бъдат инвестирани в swisscoins и можете реално да получите само 10% от тази сума.
Пасивен доход
Swisscoin изплаща комисионна в размер на 22% от средствата които са инвестирани и реинвестиране в структурата.
Маркетинговият план на Swisscoin не посочва как се проследяват линиите в структурата, но от това, което четем разбираме, че Swisscoin използва двоична бинарна структура.

Първото ниво от бинарната система предвижда да имате двама привлечени сътрудника, а на второ ниво, те се разделят на още две позиции (общо четири на второ ниво).
Следващите нива се генерират по същия начин и така всяка позиция удвоя предходната. Позициите в бинарната система се запълват чрез директно и индиректно привличане на нови партньори и пасивния доход се изчислява като процент от инвестираната сума. Колко процента се изплаща това се определя от това колко са инвестирали в Swisscoin ново привлечените сътрудници.
·       800 EUR - 2% комисионна
·       4000 евро - 4% комисионна
·       8000 EUR - 6% комисионна
·       20 000 EUR - 8% комисионна
·       40 000 EUR - 10% комисионна
·       80 000 EUR - 12% комисионна
·       200 000 EUR - 14% комисионна
·       400 000 EUR - 16% комисионна
·       800 000 EUR - 18% комисионна
·       4000000 EUR - 20% комисионна
·       8000000 EUR - 22% комисионна
За да се квалифицира за бинарна комисионна в Swisscoin даден партньор трябва да е привлякъл най-малко двама нови сътрудника.

Комбиниран бонус
Swisscoin партньорите имат възможност да получат комбиниран бонус от бинарната система, който се изплаща на техните сътрудници.
Комбинираният бонус се проследява чрез еднопосочното изграждането на структурата. Еднопосочното изграждане предвижда, че вие слагате партньор на върха на структурата и всеки нов партньор го записвате директно под него :

Ако всяко ниво сътрудници привличат нови сътрудници, те ги регистрират на второ ниво в екипа. Ако което и да е ниво сътрудници привлече нови сътрудници, то те ги записват на второ ниво и така нататък. Теоретично се получава една безкрайна структура.
Swisscoin изплаща бонуси до единайсето ниво като процент от бинарната система, която изплаща бонус на сътрудниците на тези нива :
·       ниво 1 (лично присъединени сътрудници) - 5% комбиниран бонус
·       ниво 2 - 10% комбиниран бонус
·       ниво 3 - 15% комбиниран бонус
·       ниво 4 - 20% комбиниран бонус
·       ниво 5 - 15% комбиниран бонус
·       ниво 6 - 10% комбиниран бонус
·       ниво 7 - 5% комбиниран бонус
·       ниво 8-  4% комбиниран бонус
·       ниво 9-  3% комбиниран бонус
·       ниво 10 -2% комбиниран бонус
·       ниво 11 -1% комбиниран бонус
За да се квалифицира за комбиниран бонус в Swisscoin един сътрудник трябва да е инвестирал в пакета за Тестващ-250 (250 евро) и да са привлекли поне двама, които са инвестирали в пакета за Тестващ-50 (50 EUR).

Допълнителни бонуси за достигане на ниво
Swisscoin предлагат и допълнителни бонуси на партньорите си, ако се квалифицират на определено ниво:
Pearl - ключодържател Mont Blanc
Sapphire - писалка Монблан
Ruby - 500 EUR
Emerald - 1000 евро и Macbook Air
Diamond - 2000 EUR
Blue Diamond - неръждаем стоманен часовник Ролекс или 5000 EUR
Green Diamond - на "Пътуване на Диаманти за двама" или 10000 EUR
Purple Diamond - един златен Ролекс часовник или 20 000 EUR
Red Diamond - 100000 EUR
Black Diamond - 250 000 евро и "къща в избраното от вас място" или вместо къща още  200000 EUR
Double Black Diamond - 1500000 EUR и  "къща в избраното от вас място" или вместо къща още 400000 EUR

Diamond награди
Фондът за награди на Diamond се състои от 1% от всички средства вложени в Swisscoin.
Съдружниците имат възможност да печелят до седем акции в Diamond наградите. Те се изплащат на всеки шест месеца. Колко акции на Swisscoin имате се определя от ранга, който сте достигнали :
Diamond -            1 акция
Blue Diamond -    2 акции
Green Diamond - 3 акции
Purple Diamond - 4 акции
Red Diamond -     5 акции
Black Diamond -   6 акции
Double Black Diamond - 7 акции

Присъединяване към Swisscoin
Членството в Swisscoin е обвързано с минимална инвестиция от 25 до 15 хиляди евро.

Заключение
Като възможност за инвестиция в крипто валута Swisscoin няма нищо общо с криптовалутата.

Партньорите на практика инвестират в Понци схема, като стойността на жетоните, които получават се определя от Swisscoin.

Swisscoins не са публично търгуеми, нито могат да бъдат използвани за закупуване на нещо извън Swisscoin. Това прави swisscoins инвестиция в обещание за възвръщаемост.

В MLM-а, тези схеми са посочени и се определят като "Понци" бизнес модели.

От MLM гледна точка Swisscoins е верига за набиране на сътрудници и бонусите се изплащат при набиране на нови членове и пасивния доход се образува по същата схема.
Това е важно да се знае и разбере, защото без постоянно нови инвестиции Swisscoin ще се срине.

Тези, които са били излъгани и въвлечени в Swisscoin могат да очакват обичайните реторични пропаганди, сравненията с биткоините, твърдения и обещания, че стойността на swisscoin ще расте и ще се увеличава постоянно, получаване на дебитна карта за по-лесно пране на пари и евентуално въвличане на трета страна за разплащанията.

Всички клишета за криптовалутите, които упорито се носят в MLM пространството ще бъдат използвани само с една единствена цел – отвличане на вниманието, за да се прикрие истинската същност на пирамидата и да се фокусират сътрудниците в привличане на нови партньори, за се наберат средства и да се изплатят комисионните.

Дали е швейцарска или немска Swisscoin оперира като Понци схема и използва прийомите на финансовата пирамида за набиране на капитал и сътрудници.

Дали ще се срине поради липса на финанси или отговорните институции ще я затворят, това в няма особено значение. Така или иначе, освен, ако не сте инвестирали вече (или четете това като потенциален сътрудник Swisscoin, не се включвайте) предвижданията са, че партньорите ще загубят много пари, когато проблемите с изплащането на бонусите започнат. А това е неизбежно!



Източникът тук :



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 коментара :

  1. А факта че и SwisCoin е измама ?
    Нещо ми се струва жестоко пропуснат тук ?
    Ии сега ще изчезне коментара ми най-вероятно :)

    ОтговорИзтриване
  2. И двете компании са финансови пирамиди. Просто тук е направен преглед на едната. Благодаря за коментара.

    ОтговорИзтриване