Хроника на една струтваща се финансова пирамида


Спомняте ли си книгата на Габриел Гарсия Маркес : "Хроника на една предизвестена смърт"?

А филмът с Антъни Делон и Орнела Мути? Раненият мъж, който бавно преминава през площада на селото и никой не му помага? 
Точно така, както всички в романа знаеха каква ще бъде участта на този мъж, така сме наясно и каква ще бъде съдбата на финансовата пирамида Saveway - от нейните създатели, през участниците и така до всички наблюдатели. Разбира се някои твърдо отказват да повярват,че са били измамени, но финансовата неграмотност

си има цена и рано или късно всеки я плаща. "Когато фактите говорят, дори Боговете мълчат", а тук фактите са много очЕвадни и ако сте пропуснали да се запознаете с тях, можете да го направите с тази статия тук.
Откъде започна всичко? От един пост във фейсбук на един от стожерите на компанията - Пламен Брънков. В него той кратичко и ясно обяви, че се оттегля и решението му е категорично. В случай,че сте пропуснали да го видите, ето тук можете да го прочетете. Не закъсня разбира се отговорът на Светослав Петров, но това, което силно ме смути не беше казано от него, а в коментарите под този пост.  Тъжно е да видиш хора, които отказват да приемат фактите и действителността и практически не използват уменията си за мислене. Превърнати са в лесно манипулируеми същества и не знам дали има шанс да разбрерат в какво точно са се въвлекли?  Независимо от написаното от Светослав Петров и позицията на коментиращите фактите са категорични : когато генералите напуснат една компания тя няма начин да продължи. Един от най-важните уроци, които Том Шрайтер пише в неговият курс за лидери е точно този. Мисля, че за тези, които се занимават с мрежов маркетинг ще бъде много интересно да го прочетат, но със сигурност и другите, които не са партньори на такива компании няма да скучаят. 

Генералите променят картината



Представете си,че сте диктатор във вашата собствена страна. Това е чудесно – вие имате ваша собствена армия и верни генерали. Вие също така имате и 100 000 пехотинци. (Разбира се генералите представляват лидерите, а пехотинците представляват дистрибуторите – в случай,че не сте схванали аналогията).
Какво би се случила, ако една нощ аз пропълзя към вражеската армия и атакувам вашата армия. Аз ще използвам моя розов колан по карате и хоп, хоп, хоп ще потроша всичките 100 000 пехотинци.

На следващата сутрин вие ще
се събудите и ще имате останали само 5 генерала. 
Всичките пехотинци са се прибрали в къщи,за да търсят утеха и съчувствие от майките си. 
Тук излиза на преден план един важен въпрос.

Само с пет генерала,които са ви останали, ще бъдете ли в състояние да построите отново армията си?


Да, разбира се, можете. Това е важността на лидерите. Когато нещата вървят зле и всеки изоставя кораба, вие все още можете да построите отново своята организация, но само ако имате верни лидери.
Какво би станало, ако се случи обратното?
Ако аз се промъкна до вражеската линия и отвлека вашите пет генерала? Какво ще стане тогава?
На следващата сутрин, вие ще се         събудите всичко, което ще             имате ще са 100 000 пехотинци           без лидери и без посока в                 която да вървят. Те ще                       започнат да маршируват в                 кръг, да ходят напред-назад ,           ще се загубят тотално и всичко           това ще бъде голяма беда.
Сами виждате, че генералите са от най-голямо значение.
Някои мрежовици изграждат лидери. Други мрежовици са просто заети.
Това е разликата, защо някои мрежовици могат да работят няколко години и после да се пенсионират.Тези мрежовици фокусират цялата си дейност в изграждането на лидери. 

А другите мрежовици? Тези,които бяха заети? Е, те все още са заети.
Ако все още не сте убедени, че изграждането на лидери е най-важно......е, добре, можете да си спестите останалото време и да не четете до края тази статия.
„Добре, добре! Нека да имаме някакви лидери!”
Ние трябва да плануваме това стъпка по стъпка. Това е лесно, защото аз учих за инженер. Ако не сте си имали вземане-даване с инженерите, тогава знайте,че ние имаме нужда от стъпка по стъпка план за всичко. Затова сме толкова готини и с усет за модния дизайн. 
Например, когато ние ходим, ние имаме план.Ние мислим : „Левият крак, после десния. Левият крак, после десния и т.н.”
Така, нека да се върнем обратно към нашия план. 
Ние ще изградим нашия генерален план в три лесни стъпки. С усъвършенстването на всяка стъпка, едно по едно, ние ще получим организация от лидери. 
Ето и стъпките за усъвършенстване:
Дефинирайте какво е лидер
Как да намерите лидери

На какво да учат лидерите

Първата стъпка е много важна. Преди да тръгнем да търсим лидери, не е ли хубаво да се знае какво точно е лидерът? Много е лесно да намерим някой, ако знаем какво точно търсим.  На един скорошен трейнинг аз попитах групата: „Дали някой от участниците тази вечер в телеконферентната връзка има добра дефиниция какво точно е лидера?”
Отговорите бяха:
Някой, който е готов да се намеси, да окуражи и помогне на другите.
Някой,който гарантира,че прави, това което е нужно да се направи.
Някой, който може да обучава.
Някой,който е добър с хората – добър комуникатор.
Някой с визия.
Лидерът е човек, който иска да учи и иска да успее.
Лидер е някой,който се ангажира да предприеме действия, които да ни отведат до върха.

И това е всичко,което записах в списъка си. Останалите участници мълчаха. Не мисля,че те някога въобще си бяха задавали този въпрос. Не мога да си представя как са търсили лидери, ако дори не са знаели какво търсят и на какво прилича лидера.


Всички горни определения са хубави ,но ние се нуждаем от нещо по-практично и полезно.

(Така изглежда лидерът, ако не знаете какво търсите)




Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 коментара :

  1. единственото,което ще стане е,че хейтърите ще се пръснат от злоба:)

    ОтговорИзтриване
  2. dimitar petkov, а ти ще пиеш една студена вода и никога няма да си видиш парите които си дал на пирамидата SaveWay... :D

    ОтговорИзтриване