Как да се превърнете от служител в предприемач




Повечето хора не са отгледани в семейства на предприемачи, следователно техният модел за печелене на пари е чрез намиране на „работа“. Работиш за компания, имаш шеф, той ти дава задачи, има строга йерархия на работните места и това с което се характеризира работата е, че вашия следващ ден е като предишния и големи отклонения от това правило няма.

С течение на времето това създава дълбоко зависими хора – те все чакат някой друг да им осигури работа, да им даде възможност да се трудят и каквото и да се случва те да имат хоризонтална и ясна кариера за развитие.

В ситуацията в която вие сте на трудов договор, служител някъде, вие сте напълно зависими както в кариерното си развитие, така и по отношение на заплащането, което ще получавате от някой друг. С годините тази зависимост ще се превърне в навик, а както знаем той е втора природа. Вие ще сменяте работата си, компаниите, позициите, които заемате, но състоянието на зависимост ще се развива все по-силно и ще се утвърждава с напредването на възрастта.

Е, ще кажете вие, тази ситуация си има и своите плюсове! Работата е рутинна – знаете работното си време, какво се очаква да свършите по време на работния ден, знаете каква заплата ще получите в края на месеца, знаете,че осигуровките ви ще бъдат платени, знаете кога и колко дни ще имате ваканция и т.н. В петък с нетърпение чакаш уикенда, когато си свободен да правиш каквото пожелаеш – ок, значи петък е най-щастливия ден от твоята работна седмица.

В неделя вечерта се подготвяш за понеделник сутринта, когато всичко започва отначало и няма почти никакви нови емоции.

Хайде да погледнем фактите: хората искат да бъдат сигурни и затова избират рутината. Като се има предвид, че след пенсиониране тези хора нямат да имат достатъчно средства да си покриват нуждите за оцеляване, става ясно, че дори и не искат е добре да помислят за допълниттелна работа и други начини за генериране на доходи.

Хората са склонни да отлагат решения, които трябва да ги променят. Те все се надяват, че след като се пенсионират няма да станат част от тъжната статистика на хора без финанси в напреднала възраст.

И колкото и да не ви се иска часовникът не спира за никой. С възрастта времето, което ви остава да помислите за финансовата си независимост намалява все повече и повече.

С други думи може да дойде момент в който да имате нужда от пари и никой няма да се интересува от това. Какво ще имате на разположение? Забелязвате ли колко пенсионери в наши дни продължават да работят, защото пенсията, която получават не е достатъчна. И това важи за голяма част от страните по света.

Ако смятате, че това не е сериозен проблем за милиони хора по света, вие вероятно се опитвате да си затворите очите пред финансовата криза, която продължава. Правителствата и корпорациите са изправени пред необходимостта да съкращават служители, да намаляват осигуровките и да режат заплатите, ако искат да оцелеят.

И така никой вече не ви дава гаранция за нищо. Трябва да промените вашата зависимост и да потърсите други начини за си осигурите финансовата независимост. Най-елегантният начин е да стартирате като сътрудник на мрежова компания (да се прави разлика с финансова пирамида).


В мрежовата компания не е нужно да инвестирате много финанси, но ще се наложи да инвестирате време, знания и да сте готови да усвоявате нови умения. Изграждането на голяма организация, която да ви носи солиден месечен чек отнема време и който ви обещае бързо забогатяване е сигурно, че се опитва да ви вкара във финансова пирамида. Когато избирате към коя мрежова компания да се присъедините е добре да проучите следните факти:
  • -          Кога е създадена компанията. Компании, които са с над 20 и повече години на пазара имат огромен брой партньори и е трудно да направите пробив с тях.
  • -          Кои са собствениците на компанията и откъде са взели парите, за да стартират тази компания? Това е критерий с който лесно можете да отграничите финансовите пирамиди от мрежовите компании. В повечето финансови пирамиди (дори да имат лице – Ружа Игнатова) собствениците са вече хора, които са се компрометнирали имат зад гърба си финансови измами.
  • -          Проучете внимателно съотношението точка/валута – тоест колко точки по маркетниговия план ви носи всеки продукт. Когато за да получите една точка трябва да инвестирате повече от една единица от дадена валута, това означава, че този маркетингов план е труден и не е в полза на сътрудниците.
  • -          Вижте какви са изискванията,  за да си получите месечния бонус : колко нови партньора трябва да регистрирате, продукти на каква сума трябва да закупите и дали действително са ви необходими тези продукти или сте в състояние да ги продадете.
  • -          Проучете колко пъти е бил променян  и как маркетинговия план от създаването на компанията. Това е индикатор в какво посока се движи компанията.
  • -          Вижте какви са възможностите да работите онлайн с тази компания и дали действително (във всяка компания ще ви отвогорят с „да“ на този въпрос) имате възможност да регистрате партньори от чужбина. За да имате голям бонус е нужно да изградите линии и на други пазари, където покупателната възможност на потребителите е по-голяма.

Като сътрудник в мрежова компания ще можете да усвоите нови умения : как да правите презентации, как да водите преговори, как да намирате нови хора, как да влизате лесно в контакт с тях, как да „продавате“ лесно идеите си, как дублирате знанията и уменията си.
Ако имате желание да започнете изграждането на финансовата си независимост – ние имаме предложение за вас - научете повече ТУК! 



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар