Мениджър или менАжер?



Тази статия е за разликата между мениджърите и менАжерите. 
В България 90% от работещото население се води някакъв мениджър, но ако се вгледаме по-внимателно ще видим всъщност, че срещу нас стои менАжер – човек, който няма представа от лидерство и ръководене на хора.
Каква е разликата между двете категории? МенАжерите вярват, че трябва да казват на хората как да си вършат работата и затова им плащат. Истинските мениджъри, знаят, че трябва да се доверят на хората, да им гласуват доверие, че знаят как да свършат работа. Във вторият случай изграждаме лидери. 

Когато се присъедините към мрежова компания, успеха ви зависи от това, дали имате умения да изграждате лидери, а не да търсите изпълнители.
За да се превърне някой в лидер, той трябва да се трансформира. Някои минават бързо тази трансформация, а други им трябва повече време. Има и такива, които никога не успяват да я минат.
Когато стартираме в мрежова компания трябва да се обучим. Да минем обученията, които ни предлага компания, да се научим да използваме сайта на компанията, с която си партнираме, да продаваме, да правим презентации и да регистрираме нови партньори. След като минем тези стъпки, тогава започва нашето реално израстване в компанията. Когато имаме екип, за който носим отговорност, това е начало на нашата трасформация в лидери. Докато не носите отговорност за екипа си, Вие реално не сте стъпили на пътеката за лидерството. Следващата стъпка е да научим хората от екипа си да развият техни собствени екипи и да поемат отговорност за тях. Поемането на отговорност и вярата, че хората могат да се справят успешно със задачите си е това, което отличава лидера от менАжера.
Лидерството е трудна задача. Не е трудно да вършим работата, която се очаква от нас. Трудно е да обучаваме хората , да им вдъхваме вяра в тях самите и да ги учим да вярват на партньорите си. Лидерството е човешка дейност и затова трудно се отдава на „малките хора“, които бивайки роби на Егото си, могат да станат най-много менАжери.
В случай, че искате да развиете Вашите лидерски умение е задължително да натрупате опит в истинска мрежова компания, а не в Понци финансова пирамида. Само там можете да видите докъде можете да стигнете като лидер.

Искатели да развиете лидерските си умения? Заповядайте в екипа ни! 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар