Защо OneCoin е една голяма Понци схема


Много лесно за разбиране обяснение, защо Onecoin е измама и няма нищо общо с млм компания!
За разлика от пловдивската пирамида SCI, за която излязоха няколко плахи статии преди да фалира, за OneCoin се пише в доста медии и се обяснява ясно, че става въпрос за схема на Понци. Въпреки това за незапознатите с клопките на финансовите пирамиди и без реални знания в млм-а е лесно да се „вържат“ на твърденията, че става въпрос за реален бизнес. Ако имате ФБ профил, вероятността да получите следното съобщение много голяма:

"Здравейте……..
Случайно попаднах на профила Ви в групата „ХХХХ“. Пиша Ви, тъй като искам да отправя предложение към Вас! В момента развивам много печеливш и мащабен международен проект в 195 държави. Сформирам бизнес екип от сериозни и отговорни хора, които са бизнес ориентирани и търсят нови възможности за реализация. След като разгледах Вашия профил ми се стори, че сте точно такава личност. Бих желал да разбера дали проявявате интерес да ви представя накратко плана за бизнес проекта в един неангажиращ Skype разговор в удобно за двама ни време и съответно да Ви разясня и покажа какви са възможностите от които може да се възползвате и какво можем да направим заедно като екип?
Очаквам Вашия отговор!
Поздрави и до скоро!"

Можете да си спестите губенето на време за разговор в скайп и да поискате веднага името на компанията, за която искат да ви направят предложение. Ако чуете OneCoin спокойно можете да споделите статията по-долу с човека, който ви предлага този „страхотен бизнес“.


Преди да започна анализа, нека разгледаме някои от твърденията на OneCoin (те са на началната страница на сайта им)


"OneCoin дава възможност на милиони хора"
·       Ако OneCoin се използва от милиони хора, защо не съществуват места, където можете да реално да ги похарчите или да ги използвате? С такава голяма база от партньори би било очевидно търговците да се съгласят да приемат OneCoin като средство за плащане. Bitcoin, който наистина има милиони потребители се приема като начин на плащане на много места и броят на търговците, които продължават да го приемат продължава да расте.

"Ние сме открити и честни ... OneCoin иска да направи криптовалутата прозрачна"
·       OneCoin до момента не е бил отворен за нищо и като начало е добре да споделят подробности за техните операции и да докажат, че тяхната block chain верига наистина съществува!
·       Криптовалутата ВЕЧЕ е прозрачна, заради block chain, така ,че как точно OneCoin ще я направят прозрачна, ако тя вече е?
·       Казано на по-прост език block chain е верига, в която информацията е представена като ‘blocks’ и след това се записва. Block chain може да бъде публичен или частен. Все пак, ако официално претендирате за откритост, честност и прозрачност, трябва вашия block chain да бъде публичен.
·       При публичния block chain цялата необходима информация може да се види в реално време и нямате нужда от никой, който да ви осигури достъп. По долу е даден пример с Bitcoin Blockchain ,който е открит и прозрачен.
·       Block chain е удивително лесен начин да се осигури прозрачност, но OneCoin отказва да направи това, въпреки твърденията си за откритост и прозрачност. Всъщност не бихме се изненадали, ако се окаже, че OneCoin няма block chain.

Ето няколко места на които можете да видите действително открити и прозрачни block chains за други криптовалути.
Litecoin Blockchain  http://ltc.blockr.io
Ethereum Blockchain  https://etherchain.org
Dogecoin Blockchain  https://dogechain.info

"OneCoin е първата криптовалута, която  лесно да се „копае“, търгува и употребява."
„Копаенето“ е процесът чрез който се създава криптовалутата. „Копаенето“ може да се различава от протокол към протокол. За да „копаете“ Bitcoin, вие трябва да решите сложна математическа задача, която увеличава своята сложност, защото все повече и повече хора се опитват да „копаят“. Заради голямата популярност на Bitcoin е разработена специализирана техника, която се ползва само за „копаене“ на Bitcoin.
·       OneCoin не разполага с действителен процес за „копаене“. Ето как „копаете“ за OneCoin:
1.       Дайте пари на Ружа Игнатова за определен процент
2.       Съответното количество OneCoin е просто създадено от нищото и се кредитира на вас
От горното можем да заключим, че „да, тук „копаенето“ наистина и лесно“…
·       Не са открити платформи, които ви позволяват да търгувате с OneCoin. Другите криптовалути, които са по-малко известни и практически се считат за безполезни се търгуват на различни платформи като Poloniex, Bittrex, Kraken, Bitfinex, но OneCoin не се търгува на нито една от тях или където и да било другаде.
·       По отношение на това дали можете да използвате OneCoin някъде, върнете се в началото на статията.
"OneCoin използва един от най-модерните технологии ... Нашата block chain ще работи всяка минута"
·       Какво напреднала технология  OneCoin използвате? Нямаме информация, въпреки претенциите, че са открити и прозрачни.
·       Всеки block chain ще работи всяка минута – предположението, че това е изключителна привилегия, която има само тази компания е фалшива.




В едно скорошно представяне, Ружа Игнатова съобщи на хората, че през октомври 2016г., съществуващите членове, ще имат възможност да си удвоят монетите. Това е 100% възможно, защото единственото, което трябва да се направи в случая е да се променят цифрите, които потребителите реално виждат. Тази „щедрост“ не е нищо друго, освен стръв,  за да се включат още хора.
Единственият начин да се дават печалбите за момента в OneCoin е като се привличат нови и нови хора, които да влагат пари и с тях да се изплатят печалбите на съществуващите вече потребители. Това се нарича още Понци схема и то неминуемо се срива и води до загуба на големи суми от пари, които много хора са „инвестирали“.

Обърнете внимание, че OneCoin НЯМА НИЩО ОБЩО с Bitcoin.

Типичният отговор, който ще чуете от сътрудник на OneCoin е: „О, те са уплашени от нас!“
Bitcoin няма от какво да се плаши в действителност, защото единственото на което OneCoin са способни е да вземат трудно спечелени пари от нищо неподозиращи хора.
Ето какво подозираме, че е действителната "block chain" на  OneCoin...

Ако все още не се убедили, че говорим за Понци схема……Статии, които са по темата: 
1. ТУК   
      7. ТУК

   
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар