Mighty Buyer – компания за електронна търговия, изградена като финансова пирамида

Mighty Buyer – компания за електронна търговия, изградена като финансова пирамида


До скоро си имахме подобна финансова пирамида SCI и ако сте пропуснали да разберете за нея и трагичната съдба която я сполетя, ето тук можете да прочетете  http://exsaveaway.blogspot.de/

Разбира се, хората имат кратка памет и забравят как са били излъгани и са готови да дадат отново пари за същата измама. Компании като Mighty Buyer е имало и вероятно ще има докато има глупаци, които да се връзват на тези финансови пирамиди.
Mighty Buyer можем да преведем като могъщ купувач, но според мен по-удачно ще бъде могъщ глупак.

Сега ще направим кратък обзор на Mighty Buyer и ще обясним, защо това е финансова пирамида. В резюме – заключението дали една компанията е финансова пирамида се базира на нейния компенсационен план.
Компанията стартира преди месеци и все още не популярна в България. Нека изпреварим събитията да информираме предварително всеки за какво всъщност се касае. 

Домейните ("mighty-buyer.net" и "mighty-buyer.store") са регистрирани на 10.12.2014 и на 5.9.2016 респективно.  Домейнът с разширение .net  е частен домейн и като негов собственик е посочен Samuel Gurschler и адрес в Австрия. Mighty Buyer представя условия, които твърдят, че те се намират в Делауер, САЩ.

ПРОДУКТОВА ЛИНИЯ на Mighty Buyer
Mighty Buyer нямат надеждна линия на продукти и услуги. Единственото право, което имат е да предлагат да се включите в компанията. Mighty Buyer партньорите получават достъп до дубликат на платформата за електронна търговия.  В тази платформа те могат да закупуват продукти и услуги на трети страни и то на определен набор от продукти.

Mighty Buyer КОМПЕНСАЦИОНЕН ПЛАН
Mighty Buyer изплаща комисионни, ако генерирате продажби и ако включвате нови партньори към платформата.
Комисионна за набиране на нови партньори
Всеки партньор на Mighty Buyer плаща €49 EUR такса на всеки четири седмици. Тази такса се изплаща като комисионна в матрица 3х10. Тази матрица поставя всеки партньор в горната част на матрицата и три позиции под него – на първо ниво.


След като се заемат позициите на първо ниво, започваме да попълваме позициите на второ ниво- отново чрез разделяне на всяка от трите позиции на нови три – общо 9 позиции.  Това разделение продължава и така се получава една матрица с 88 572 позиции. Позициите биват запълнени чрез пряко включване на партньори и непряко.
Комисионните се изплащат на база колко партньори са включени в матрицата и това става по следния начин:
Ниво 1 – не се плаща комисионна
Ниво 2 - 11%
Нива от 3 до 6 - 3%
Нива от 7 до 8 - 4%
Нива от 9 до 10 - 3%

КОМИСИОННА ПРИ ПАЗАРУВАНЕ
Когато партньорите правят покупки чрез Mighty Buyer, трети лица изплащат комисионната. Тя се изплаща на партньорите според изградената структура. Всеки партньор се поставя на върха на пирамидата и всеки привлечен от тях клиент се поставя на първо ниво.


Всяко първо ниво след като привлече нови партньори ги поставя на второ ниво, когато второто ниво привлече партньори съответно те отиват на трето ниво и така нататък – безкрайно много нива.
Mighty Buyer (купувача) получава комисионна от четири нива под него. Партньорите трябва да са платили таксата, която се дължи за четирите седмици  €49 EUR и съответно, ако са направили покупки, вие ще получите 5% от техния оборот.

БОНУС ЗА КОЛА
Mighty Buyer изплаща бонус за кола на топ рекрютърите в компанията. Този бонус може да стигне до €1500 EUR
Нови 111 партньора и вашия бонус за кола ще бъде  € 500 EUR
Нови  333 партньора и вашия бонус за кола ще бъде  € 1000
Нови 999 партньора и вашия бонус за кола ще бъде  € 1500
Имайте предвид, че всеки партньор трябва да е платил таксата от € 49.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ БОНУСИ
Mighty Buyer взема 1% от €49 EUR такси и с тях плаща на Бронзови, Сребърни и Златни нива.
За да имате част от този бонус, трябва съответно да имате следните бройки от активни партньори:
-         Бронзово ниво 111 активни партньора
-         Сребърно ниво 333 активни партньора
-         Златно ниво 999 активни партньора

ВКЛЮЧВАНЕ В КОМПАНИЯТА
Mighty Buyer е длъжен да плаща вноска от €49 EUR на всеки четири седмици.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Mighty Buyer е финансова пирамида, която е базирана върху платформа за електронна търговия.
€ 49 EUR такса се взема и се ползва, за да се изплатят комисионните на партньорите с най-големи структури.
Комисионната от изплащане при закупуване на продукти е незначителна, защото единствените купувачи в тази платформа са самите партньори на компанията.
Комисионните се изплащат въз основа на продажбите и оборота направен от партньорите. Сама по себе си тази комисионна е ОК, но в съчетание с комисионната за набиране на нови партньори това означава, че тази комисионна е ниска и основният приход се генерира от плащане на таксата от €49.
Както при всички финансови пирамиди след като намалее набирането на нови сътрудници, компанията фалира. Изплащането на комисионни ще започне да намалява постепенно и така до пълния крах на пирамидата.
Компанията е базирана на матрична схема и затова първо това ще усетят най-долните нива. След това и по-горните нива ще спрат да получават пари и нещата ще приключат.
Ефектът бавно се процежда през цялата матрица и в крайна сметка нещата стават необратими. В момента всеки, който не плаща € 49 на всеки четири седмици бива изключен.
Ако тази статия ви е харесала споделете и разкажете на хората около вас. Информираният човек трудно може да бъде излъган и въвлечен в подобни финансови пирамиди!




Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар