Скритите истини за лидерството



Историята ни учи,че успехът в млм или в друго начинание е по-скоро резултат от характера на човека, отколкото от някакви специфични умения.В много компании се спекулира с понятието "лидер" и му се приписват нереални качества.

Ето седем съвета, които трябва да имате в предвид когато изграждате вашата организация и реализирате мечтата си.

1.Не използвайте лидерската си позиция за да получавате едностранно облаги от този факт. Да, имате право да жънете успехите, за които сте реална причина, но никога не се опитвайте
да извлечете нелоялно предимство от вашите партньори или клиенти. Стореното от вас рано или късно ще се върне с двойна сила и тогава ще платите много висока цена за сторените несправедливости.

2.Лидерите също са уязвими, като всяко човешко същество. Добре е да покажат понякога,че те също се страхуват, но продължават въпреки страха си. Вашият екип ще оцени това и когато види, че вървите напред ще ви следват и ще черпят от вашата сила.

3.Погледнете реалността в очите. Няма смисъл да бягате от истината и да се опитвате да прикривате грешки - независимо дали са ваши или на ваш партньор. Бъдете винаги проактивни и една  крачка пред събитията.

4.Разберете как действа геометричната прогресия и  използвайте това знание, за да изградите голяма организация в много страни. Научете другите да направят същото.

5.Имайте предвид не само силата на вашето влияние, но също така, че това може да бъде и ограничение.Вие не можете да свършите всичко сам. Лидерството не е да влачите хора след себе си. Те трябва сами да искат да ви следват и ще го направят, ако им дадете причина
за това.

6.Бъдете вечният ученик. Учете се постоянно и давайте пример на другите с това си поведение.Научете различните видове мотивации, кога да ги използвате,  в какви ситуации, при какви хора и т.н.

7.Дръжте на вашата честност и почтеност. Съхранявайте вашите  морални цености. Не забравяйте вашето "защо", което ви мотивира да бъдете в този бизнес и да вървите напред.
Разберете, кое е мотивиращото "защо" на вашите парньори. Прегърнете това "защо" и направете възможното то да се превърне в реалност.


Няма нищо трудно това да се направи.  Всеки един от тези лидерски съвети е свързан със съзнателни решения, които можете да вземете във всеки момент.Нашият бизнес модел има много предимства и съвкупността от тях ни позволява по-лесно да постигнем мечтата си.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара :

Публикуване на коментар